Biljettkontroll, en Svensk älgskylt och en promenad på landsbygden

Svensk älgskylt och en promenad på landsbygden

Igår efter arbetet tänkte jag ta S-Bahn till Münchenförorten Gröbenzell för att ta ett kort på en garageport som har en svensk älgskylt fastmonterad. En lite udda grej, men det är sådana idéer jag på ibland. Jag har sett älgskylten från tågfönstret några gånger på min väg till arbetet (se bilden överst). När jag stod på perrongen i Pasing och väntade på S3 tåget kom flera konduktörer/ biljettkontrollanter klädda i DB:s uniformer. Jag hade stämplat en remsa men visste inte om det räckte. På skärmen vid biljettautomaten stod det att vid kortare resor gäller en remsa men i normala fall krävs två remsor per zon. Jag skulle åkt tre stationer och gå av vid en station i en intilliggande åkzon. Kontrollanterna började kontrollera passagerarnas biljetter när tåget börjat rulla. Jag blev lite nervös om jag hade stämplat för få rutor och riskerade att få böta 40€ för misstaget. Det kändes dessutom svårt att prata sig ut en eventuell situation eftersom att de var minst fem stycken.

Flera resenärer gick bakåt i tåget för att, som jag uppfattade det, undvika kontrollanterna. Jag stod kvar men hoppades att tåget skulle stanna vid nästa station innan kontrollanterna kommit till mig. Så var också fallet. Jag och många andra gick av tåget och så även kontrollanterna. Jag vet inte om alla kontrollanter klev av men några stycken. De följde dessutom efter oss resenärer som gick av, ända bort till trapporna så det fanns ingen chans till att vänta på perrongen om man inte ville riskera att behöva visa biljetten.

Jag valde att promenera tillbaks till Pasing och tänkte att det inte kunde vara så långt. Alternativet var att vänta ett tag på behörigt avstånd och återvända till stationen där jag klev av lite senare då förhoppningsvis kontrollanterna åkt sin väg. Jag valde som sagt att promenera och fick då se lite av landsbygden utanför Langwied och Pasing. Promenaden tog ca 60 minuter och sträckan blev 5,2 km. Solen sken, det var varmt och det var intressant att se sig omkring. Jag gillar dessa impulsiva initiativ då man inte vet vad det mynnar ut i. Jag tog en liten risk men gjorde det rätta genom att gå av vid den första stationen och sedan ta sig tillbaka till fots. Bilden som visar huset längst ner visar Jagdschloss utefter gatan Alte Alee i Pasing.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s